Make a Lasting Impression





New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Just can't stay away
Joined:
2008/3/12 20:10
From Vilnius, Lithuania
Posts: 119
If you are trying to develop something with Vagrant with ImpressCMS, you can try to use our official box.

Few days ago 0.1 version was released. This release is based on new Ubuntu 16.04. Also that means that this release comes with PHP 7 only! Also, this release ships with build-in self-updating ImpressCMS code, so if you do something wrong with it, you can simply just delete www folder and wait a bit until local ImpressCMS installation is restored.

More info about this release could be found at
https://atlas.hashicorp.com/ImpressCMS ... Box-Ubuntu/versions/0.1.0

If you have any suggestions or/and found some bugs, you can create ticket(s) here -> https://github.com/ImpressCMS/packer-impresscms-devbox/issues

Posted on: 2016/4/29 8:46
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2009/3/3 4:18
From Belgium
Posts: 1944
I tried this, while updating from 0.0.3, and I got this list of error messages on the insert_key action. Newly installed Vagrant on Windows 10. I've created a bug report.

Posted on: 2016/4/29 10:47
_________________
d-log - My personal site
Openhub profile
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2009/3/3 4:18
From Belgium
Posts: 1944
It seems my vagrant setup was a bit botched up, I reinstalled vagrant, after a complete wipe, and everything seems to run now. I don't know how to access the impresscms site that's running in the VM though. Can you give me any indication?

Posted on: 2016/4/30 8:22
_________________
d-log - My personal site
Openhub profile
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Just can't stay away
Joined:
2008/3/12 20:10
From Vilnius, Lithuania
Posts: 119
If you use also *vagrant-impressbox* plugin, you can access web by typing http://localhost in your browser. Also, sometimes other app can use same 80 port, in that case check what `vagrant up` prints. On what port web is running.

If you don't use this plugin, you need to modify your Vagrantfile. How to do, there is info on vagrantup.com website.

----

Some other usefull tools that exists when you boot this box:
http://localhost/phpmyadmin - phpMyAdmin
http://localhost/md - Memcache admin

Posted on: 2016/5/1 9:25
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2009/3/3 4:18
From Belgium
Posts: 1944
Succes! For the record, using this combination is dony by the following commands:


vagrant plugin install impressbox 
&&  vagrant impressbox && vagrant up


The site is then available on your localhost.

Posted on: 2016/5/1 9:43
_________________
d-log - My personal site
Openhub profile
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Just can't stay away
Joined:
2008/3/12 20:10
From Vilnius, Lithuania
Posts: 119
Small update: I have just released 0.1.1 version with bug fix when binding IP, so now it's possible to have one IP linked to own development box.

Page for new version is here -> https://t.co/SaQfs9hUj9

Posted on: 2016/7/2 20:31
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2009/3/3 4:18
From Belgium
Posts: 1944
Cool addition! I'll test this asap.

Posted on: 2016/7/4 12:32
_________________
d-log - My personal site
Openhub profile
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2007/12/4 9:00
Posts: 4237
when I run

vagrant plugin install impressbox
I get this error

Quote:

Bundler, the underlying system Vagrant uses to install plugins,
reported an error. The error is shown below. These errors are usually
caused by misconfigured plugin installations or transient network
issues. The error from Bundler is:

Could not find gem 'impressbox' in any of the gem sources listed in your Gemfile or available on this machine.

Posted on: 2016/9/4 14:06
_________________
Steve
Twitter: @skenow
Facebook: Steve Kenow
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Just can't stay away
Joined:
2008/3/12 20:10
From Vilnius, Lithuania
Posts: 119
@skenow this is a correct way now to do that ->

vagrant plugin install vagrant
-impressbox
:)

Posted on: 2016/9/8 23:11
Transfer the post to other applications Transfer


Re: New Vagrant box for developing something with/for ImpressCMS just released! v0.1
Home away from home
Joined:
2007/12/4 9:00
Posts: 4237
That worked! Thank you @mekdrop

Posted on: 2016/9/9 2:37
_________________
Steve
Twitter: @skenow
Facebook: Steve Kenow
Transfer the post to other applications Transfer






You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Advanced Search]